ÜCRETSİZ WORDPRES BLOG NASIL AÇILIR

Bir tane blog açmak ve bu blog üzerinden okurlarınıza seslenmek istiyorsanız, blog açmak için Wordpress servisini tercih ediyorsanız ancak nasıl blog açacağınıza dair herhangi bir bilginiz yoksa bu yazımızda size ücretsiz Wordpress blog açmayı bütün detayları ile birlikte anlatacağız.

Öncelikle Wordpress üzerinden blog açmanın birkaç farklı aşamadan ibaret olduğunu bilmelisiniz. Yani bu yazımızı okuyup, aşamaları doğru bir şekilde takip ederek dakikalar içerisinde blog sahibi olabilir ve yine dakikalar içerisinde blog sitenize içerik girmeye başlayabilirsiniz.

İlk önce, Wordpress servisinin internet sitesine giriyoruz. Burada bizi Türkçe bir internet sitesi karşılıyor. Böylece, dünyaca ünlü Wordpress servisinin Türkçe yayın yapması nedeniyle işlerimiz daha da kolaylaşacak.

Wordpres Blog Nasıl Açılır

Web Sitesi Oluştur


Siteye giriş yaptıktan sonra Wordpress blog sitesi açmak için web sitesi oluştur tuşuna basacağız. Bu tuşa tıkladıktan sonra Wordpress bizi bir sonraki aşamaya yönlendirecek.

Bu yeni aşamada Wordpress servisini kullanabilmek için bir tema seçmemiz gerekiyor. Wordpress bize yine tamamen ücretsiz olarak çeşitli temalar sunuyor.

Bu temalar arasından bir tercih yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihi ileride isterseniz değiştirebileceksiniz. Bu nedenle seçtiğini temanın herhangi bir önemi şekilde, büyük bir önemi bulunmuyor. Ancak yine de blog sitenizin görünümüne dair büyük kaygılarınız yoksa, bu şablonlar arasından en uygununu seçmeye özen gösterin.

Çünkü yazdıklarınız bu şablonla bütünleşecek ve bu şablon sizi temsil edecek. Eğer herhangi bir tanesini seçmek istemiyorsanız ve başka bir planınız varsa, en aşağıdaki atla tuşuna tıklayabilirsiniz.

İkinci Adım Alan Adı Tercihi


 Servis sizi şablonu seçmeniz ya da atla tuşuna tıklamanız ile birlikte ikinci adıma yönlendirecek. Bu adım alan adı seçme adımı olacak.

Burada ücretsiz olarak seçebileceğiniz servise ait Wordpress alan adını alabilirsiniz. Ya da ücretli olarak 18 dolar karşılığında com uzantısını alabilirsiniz. Ancak bu uzantıyı diğer sitelerden daha ucuza alabileceğiniz için, eğer com uzantısı istiyorsanız, başka bir sağlayıcı üzerinden bu uzantıyı satın alarak, blog sitenize bağlayabilirsiniz.

Bu nedenle ilk etapta her halükarda ücretsiz servisin sağladığı bir alan adını almanızı öneririz.

Üçüncü Aşama Plan Tercihi


Üçüncü aşamada servis size üç farklı tercih sunacak. Bu tercihlerden bir tanesi ücretsiz servis iken, diğerleri premium ve iş adı altında, ücretli servisler olacak. Ücretsiz Wordpress için ücretsiz servisini seçerek, dördüncü aşamaya geçiyoruz.

Dördüncü aşama blog sitemizi açmak için son aşama olacak. Bu aşamada servis sizden üyeliğiniz ile giriş yapmanızı isteyecek. Eğer servis üzerinde herhangi bir üyeliğiniz bulunmuyorsa, aşağı kısımda yer alan hesap oluştur tuşunu kullanarak öncelikle bir üyelik oluşturmalı ve bu üyeliğinizi mail adresiniz üzerinden onaylamalısınız.

Hesap oluşturmak isterseniz, servise blog siteniz için girdiğiniz bilgiler kaybolmayacak ve üyeliğiniz oluşunca, blog siteniz hemen aktif olacaktır.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 yorum :

  1. Yeni blog açacak arkadaşlar için çok faydalı bir anlatım olmuş, fakat bence tabi bu benim kendi düşüncem, ilk defa blog yazmaya başlayan bir kişi bence önce blogspot ile başlamalı neden derseniz blogspot her yönüyle daha kolay bir sistem, wordpress ilk defa blog yazmaya başlayacak olanlara biraz zor gelebilir ve blog yazan kişi zorlandığı zaman hemen bırakabilir.

    Oysa blog yazmaya daha kolay bir blog servisiyle başlayıp kendini biraz geliştirdikten sonra wordpress'e geçebilir. Blogunu wordpess'e taşıyabilir. Tabi bu benim kendi düşüncem.

    Blog yazmaya yeni başlayacak olan arkadaşlar için gerçekten faydalı bir makale olmuş eline sağlık Sadık abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gökhan

      Kıymetli yorumun ve konuya olan ilgin dolayısıyla teşekkür ediyorum.

      Saygılarımla

      Sil
  2. Blog sitesi açacaklara güzel bir anlatım olmuş fakat kesinlikle kendi domain adresinin kullanımlası gerekli diye düşünüyorum. örn: doktorhayat.com gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyorum.

      Saygılarımla

      Sil
  3. Genel olarak wordpress com ve wordpress org ayrımı bilinmemekte. Yazıda bunun hakkında bilgi eklenebilir aslında. Wordpress com evet ücretsizdir ve ancak oldukça kısıtlıdır. Sonuç olarak emek harcayarak içerik hazırlayıp sunacaksınız ve bir gün blogunuzun kapatılmaması için bir neden de olmadığını bilmek gerek. bu nedenle kontrolün sizde olduğu host ve domain kullanarak blog açmak daha mantıklıdır diye düşünüyorum.
    Faydalı yazınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyorum.

      Saygılarımla

      Sil