METİN YAZARLIĞI VE İÇERİK YAZARLIĞI ARASINDAKİ FARKLAR

Metin yazarlığı ve içerik yazarlığı


Metin yazarlığı ve içerik yazarlığı bakıldığında aynı şeyler gibi görünse de yapılan iş ve yazıların içeriği bakımından farklıdır. Bu iki kavram bilmeyenler tarafından birbirine karıştırılmaktadır. İkisi de yazmak ile alakalı olsa da amaçları biraz daha farklıdır.

Metin Yazarlığı Nedir?


Metin yazarlığı, reklam ve pazarlama alanında bir ürünün ya da kampanyanın tanıtımını yapmak için yazılan yazıları ortaya çıkarmaktır. İyi ve geleceği olan bir meslek olmasına rağmen şu an ülkemizde istenilen ilgiyi görmemektedir.

Metin Yazarlığında İyi İçerik Nasıl Oluşturulur?


· Kullanacağınız başlıklar ilgi çekici olmalıdır. Böylece dikkat uyandırabilirsiniz.

· Potansiyel müşterilerinizi ya da hedef toplumunuzu harekete geçmeleri için teşvik edin.

· Klişe kelimelerden ve deyimlerden uzak durmanız içeriğiniz açısından iyi olacaktır.

· Hedef kitlenize karşı güven oluşturmak en önemli noktalardan birisidir. Oluşturduğunuz içerik ile güvenilirlik mesajını vermelisiniz.

· Açık ve düzgün bir anlatım tercih etmelisiniz. Gösterişten uzak olmakta fayda var.

İçerik Yazarlığı Nedir?


İçerik yazarlığı ise metin yazarlığından farklı olarak işletmelerin ticari ilişkilerinde kullandıkları ve ürünlerini daha fazla potansiyel müşterilere tanıtmak amacıyla yazılar yazmaktır. İçerik yazıları daha çok kurumsal bloglar, haber bültenleri ve makaleler için kullanılır. Önemli bir amaca ve bir değere sahip olan yazılardır. İçerik yazarlarının en gözde yazım alanları bloglardır.

İçerik editörü olmak için neler yapılır konusuna gelince ise bu işin bir eğitimi yoktur. Herhangi bir üniversitenin içerik editörlüğü bölümü yoktur. Bu işi yapmak istiyorsanız kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Kaleminizin kuvvetli olması ve yazı yazmayı sevmeniz gerekmektedir. Yazı yazmayı sevdiğiniz takdirde bu işin altından başarı ile kalkabilirsiniz.

İyi Bir İçerik Nasıl Yazılır?


İyi ve özgün bir içerik internet siteleri için oldukça önemli bir yere sahiptir. Özgün içerik her zaman Google açısından bir adım daha öndedir ve ilerlemeniz için en etkili yollardan bir tanesidir. Bu her alanda böyledir. Özgün olan bir şey daha fazla dikkat çeker ve daha çok rağbet görür. İyi bir içerik nasıl olur?

· İlk önce amacınızı belirlemelisiniz. Amacınız doğrultusunda doğru materyalleri kullanarak güzel bir içerik hazırlayabilirsiniz.

· Oluşturacağınız içerikte deneyimli olduğunuz belli olmalıdır. Deneyimlerinizden ve yaptığınız işlerden bahsetmeniz güven açısından önemli bir noktadır.

· Anlatacağınız şeyleri düz ve açık bir dil kullanarak doğrudan anlatın. Kelime oyunları yapmak bu nokta da işinize yaramayacaktır.

· Özgün ve samimi olmanız bu işin en önemli kurallarından bir tanesidir.

İçerik Editörü Nerede Çalışır?


İçerik editörlerinin iş alanları oldukça geniştir. Öyle ki web sitesi olan ya da web ile ilgili olan her yerde iş imkânına sahip olabilirler. Sosyal medya ajansları, reklam ajansları, e-ticaret işi yapan firmalar ya da online satış yapan firmalar içerik editörüne ihtiyaç duyar. Bu anlamda içerik editörlerinin oldukça geniş bir çalışma alanı vardır.

İçerik Yazarlığı ve Metin Yazarlığının Farkları


· İçerik yazımında amaç hedef müşteri kitlesinin ya da hedef topluluğun ilgisini çekmek olarak tanımlanabilir. Metin yazımında ise amaç hem hedef müşteri kitlesinin ya da topluluğunun ilgisini çekmek hem de onları istenilen faaliyeti yapmaya yönlendirmektir.

· İçerik yazarken yazar konsepti kendisi belirler. Metin yazarı ise belirlenen konsepti hedef kitleye ulaştırmak için yazar.

· Bir ürün veya hizmeti pazarlamak istiyorsanız bunu sadece içerik yazarlığı ile yapamazsınız. İlerleyen dönemlerde mutlaka metin yazarlığı konusuna yönelmeniz gerekmektedir.

· Metin yazarı bir nesneye ya da bir olaya kimsenin bakamadığı bir açıdan bakabilmeli ve ayrıntıları görebilmelidir.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 yorum :

  1. Kardeşim, blogunda başarılar dilerim…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Powerbank

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyorum.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil
  2. harika bir yazı olmuş keyifle okudum teşekkürler elinize emeğinze sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Seo

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyorum.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil