KAYAK TAKIMINIZI NASIL SEÇMELİSİNİZ?


Kayak Takımı

Kayak için malzeme seçimindeki en önemli faktör seviyeye göre kadar vermektir. bunun yanı sıra cinsiyet faktörünün de eklendiği görülür ancak bu durum sadece kayak boylarının değişmesine neden olur. Genellikle kayak takımları unisex üretilir; boy ve renkler ile kadın ve erkek olarak farklı seçeneklerde sunulabilir. Aslında cinsiyete göre kayak takımı seçimi tanımından çok kiloya göre kayak seçimi yapıldığını söylemek daha doğrudur. 

45 kg’a kadar 140 cm
45 – 52 kg 145 cm
52 – 58 kg 150 cm
59 – 68 kg 155 cm
68 – 79 kg 160 cm
79 – 90 kg 165 cm
90 kg ve üstü 170 cm

Kayaktan beklenen keyfi almak ve güvenliğin de üst seviyede tutulması tüm ekipmanların eksiksiz kullanımı kadar doğru seçilmesiyle de ilgilidir. Erkek ve kadın kayak takımı seçenekleri arasında kayak boyları ve renk/desen seçenekleri dışında bir fark bulunmamaktadır. Boy farklılığı da normal olarak kadın ve erkek anatomisinin farklılığından kaynakların. Kayak seçimi yaparken bağlamasının yeterli olduğuna, ayak boyunuza denk geldiğine ve hangi zeminde, hangi kayak stiliyle kayacağınıza karar vermelisiniz.

Günümüzün en popüler kış aktivitelerinden birisi olan kayak için ülkemizin birçok şehrinde yer alan kayak merkezleri herkesin bu sporu yapmasına olanak sağlıyor. İlk etapta gözünüze kayak takımı fiyatları gözünüzü korkutursa, öncelikle kayak merkezlerindeki kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Eğer düzenli olarak kayağa devam etmeye karar verirseniz o zaman kayak takımları arasından ekonomik olanlardan çok kaliteye odaklanarak seçim yapmanız gerekir.

Kayak sporunda ekonomik ürünleri tercih etmeniz üründen beklenen performansı alamamanıza yol açabilir. Düzenli ve profesyonel bir şekilde bakıma ihtiyaç duyan kayak takımlarının kalitesi elbette fiyatlarına göre değişmektedir. Kayak sırasındaki manevra kabiliyetini sağlayan, düşme esnasında ergonomik yapısıyla kişinin zarar görmesini büyük ölçüde önleyebilme kayakların esas özellikleri arasındadır. Yani tıpkı kask ve dizlikler gibi ayak sağlığı için de kayak bağlama ve takımının doğru seçilmesi gerekir.

Profesyonel markalardaki kayak takımı fiyatları 2.000 TL’den başlayarak artabilir. Seçtiğiniz kayak stiline, markanın kalitesine göre bir kayak takımına 10.000 TL bile ödeyebilirsiniz. Bütçenize göre bu harcamayı minimuma indirmek mümkün ancak bunu yaparken daha önce de belirtildiği gibi kalitesini bilmediğiniz markaları tercih etmemeniz gerekiyor. Armada, Atomic ve Vist gibi kayak ekipmanlarında öne çıkan markaların ürünlerini incelemek ve bu şekilde fırsatlarla satın almak için Proshop’u ziyaret edebilirsiniz.

Ekonomik kayak takımı fiyatları için indirim ve kampanya dönemlerini takip edebilirsiniz. Böyle durumlarda 1000-1500 TL’lik bir miktar cebinizde kalabilir. Proshop, profesyonel ve kaliteli markaların ürünlerini sunduğu özel indirimler ile kayak takımı almak isteyen herkesin bütçesine uygun bir seçeneğe ulaşmasını sağlıyor. Proshop internet adresi veya şubelerinden kayak takımları, kayak malzemeleri gibi konularda bilgi alabilir, başlangıç için doğru bir seçim yaparak kayağa başlayabilirsiniz.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 yorum :

  1. Kayak takimları için verdiğiniz faydalı bilgi için teşekkür ederiz efem.

    YanıtlaSil
  2. Kayak yapmaya yeni başlayanlar ve sevenler için yol gösterici bir yazı olmuş elinize sağlık...

    YanıtlaSil