BLOGGER BLOG NASIL AÇILIR

Blogger’a giriş yapabilmek için öncellikle bir adet Google servislerine ait mail adresinizin olması gerekir. Gmail servisini kullanıyorsanız bu servis ile Blogger’a da bağlanabilirsiniz.

Blogger’dan nasıl blog açılır? Mail adresiniz ile birlikte Blogger sitesine giriş yaptıysanız bu kez yapmanız gereken şey, sitenin sol kısmında yer alan yeni blog yazısını tıklamak… Ancak açmadan önce açacağınız blog sitesinin neyle alakalı olacağına ve sloganına dair bilgi sahibi olmanız gerekir.

Çünkü yeni blog kısmını tıkladığınız anda Blogger sizden blog sitenize dair başlık ve internet adresi isteyecek. Bu başlık ve internet adresini eğer konunuzdan bağımsız olarak seçerseniz, blog siteniz çok da kaliteli bir internet sitesi olmayacaktır.

Başlık, Adres Ve Şablon

Yeni blog yazısına tıkladıysanız blog açmaya sadece birkaç adım kaldı demektir çünkü Blogger sitesi, kolay bir şekilde blog açmak isteyenler için çok kullanışlı bir sitedir. 

Bu aşamada karşınıza çıkan boşlukları doğru bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Blog sitenizin başlığı ne olacak? İnternet adresi ne olacak?

Blog Nasıl Açılır

Bütün bunlara doğru bir şekilde karar vermelisiniz. Bu bilgiler her ne kadar daha sonra değiştirilebilir olsa da, Google yazdığınız bu bilgileri indexleyebilir. Yani mesela başlık kısmına alakasız şeyler yazarsanız, Google bu alakasız şeyleri sizinle bağlantılı hale getirerek, blog sitenizi uygunsuz bir duruma düşürebilir.

Bu nedenle doğru bir şekilde başlık kısmını doldurmanız gerekir. Adres kısmı ise blog sitenize ulaşmak isteyenlerin internet çubuğuna gireceği adrestir. Blog sitenize kısa ve öz bir adres seçmelisiniz.

Adres kısmındaki boşluğa gireceğiniz yazının devamı, Blogger servisinin sizin için kendi ismiyle atadığı uzantıdır. Bu uzantıyla birlikte girdiğiniz isimden, internet sitenize ulaşılabilir.

Şablonunuzu Daha Sonra Değiştirebilirsiniz

Blog siteniz için aynı sayfada bulunan hazır blogger şablonlarından bir tanesini seçmelisiniz. Bu seçeceğiniz blog şablonunun daha sonradan değiştirilebileceğini bilmelisiniz.

Yine hazır şablonlardan bir tanesini seçerek ya da ücretsiz veya ücretli Blogger temalarını kullanarak, blog sitenizi şekillendirebilirsiniz.

Yine internet adresinizi de dilerseniz daha sonra özel bir alan adı olarak, com uzantısıyla değiştirebiliyorsunuz.

Blogunuzun Oluşumuna Adım Adım

Bütün bu bilgileri doldurduktan sonra blogunuzun açılması için son aşamaya geldiniz. Blogspot açmak için uygulayacağınız son aşama ise blog oluştur yazısına tıklamak olacak.

Blog oluştur yazısı ile blog sitenizin oluşum aşamalarını tamamlayacaksınız. En alt, sağ kısımda yer alan bu butona tıklamanız ile birlikte siteniz yayına girmiş olacak.

Bu aşamadan sonra blog siteniz aktif olarak hizmet vermeye başlayacak ve sizin ekranınız, yönetim ekranına yönlendirilecek. Bu ekran üzerinden yeni yazılar girebilecek, blog sitelerinizin kategorilerini basit bir şekilde düzenleyebileceksiniz.

Bu vakitten sonra Blogger sitesine giriş yaptığınızda, blog sitenizin yönetimine ulaşabilir ve bu yönetim paneli üzerinden yazılarınızı sitenize girebilirsiniz. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 yorum :

  1. Çok güzel anlatmışsınız yüreğinize sağlık, bende blogger kullanıyorum şu anda ama şu andaki aklım olsaydı kesinlikle wordpress ile blog açardım çünkü blogspot bir çok konuda yetersiz kalıyor. Belki de ileri ki zamanlarda wordpresse geçerim. Anlatımın için teşekkür ederim Sadık ağabey. Yeni başlayan arkadaşlar için çok faydalı olabilecek bir konu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gökhan Kardeşim

      Bana kalırsa bende wordpres açardım. Belirli bir aşama kaydettikten sonra blogger ne yazıkki yetersiz kalıyor. Sağlık olsun ama bu aralar wordprese geçme düşüncem var. Ama blog camiasına ilk girecek olan arkadaşlar için blogger ideal bir blog. Umarım yeni başlayacak arkadaşlara faydalı olur.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil
  2. güzel ve faydalı bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Güzel Ve Kültürlü

      Kıymetli yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ediyorum. umarım faydalı olabilmişimdir.

      Saygılarımla

      Sil
  3. Yazı için teşekkür ederiz, güzel bir derleme yapmışsınız.
    Wordpress'in kullanımı ve uygulaması daha profesyonel, temaları daha kaliteli, blogger'ın ios için uygulaması yok (eski bir uygulama var ama çok yetersiz). Ama yine de "google" ve eklentileri sebebiyle blogspot daha yaygın kullanılıyor ve öne geçiyor. Wordpress'te yorum yazmak daha zor oluyor.
    Wordpress bu şekilde yaygınlaşmadıkça bloggera devam edeceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Dağınık Anne

      Öncelikle kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyorum. her ne kadar blogger kullanıcısı olsam da wordpress olaya 3- 0 önde başlıyor ne yazık ki. Bloggerın tek cazip yanı kullanım kolaylığı, başka bir artısı yok. Yeni başlayanlar ve işini amatörce sürdürmek isteyenler için ideal bir platform...

      Saygılarımla

      Sil