BLOG YAZARLIĞI VE SEO İLİŞKİSİ

Blog Yazarlığı Ve Seo

Merhaba Arkadaşlar

Yazılarımı uzun zamandır ayda bir olarak güncelleye biliyorum. Farklı bir kaç sayfada yazarlık yapmak, birkaç facebook sayfasında içerik yöneticisi olarak çalışmaktan açıkçası adam akıllı blog yazıları yazmaya pek vakit bulup yazamıyorum. Bunun yanında öğrendiğim bir bilgi veya tecrübeyi sizlerle paylaşırken; yine uzun araştırmalar yaparak düzgün bir şekilde aktarmaya gayret ediyorum. Yine bu makalemde de sizlerle önemli bir konuyu paylaşmaya karar verdim.

Mayıs ayından itibaren Google’da dizine giren site sayısı 47 milyon düzeyine yükseldi. Bu nedenle firmalar satış yapmak ve marka yaratabilmek için internet ortamına giriş yapıyorlar. Fakat firmaların bu ortama giriş yapabilmeleri her şey için yeterli olmamaktadır. İnternet üzerinden pazarlama işlemlerini önemsemeleri ve bu yönde bir pazarlama planları geliştirmeleri gerekmektedir. İnternet üzerinden pazarlamanın bir parçası olarak yine dönüp dolaşıp içerik stratejisi hazırlanmalıdır. İnternet üzerinden blog açma işlemi içerik planları açısından bulunmaz bir hazine olarak yer almaktadır.

Buradaki tek amaç markalaşma yapmak ve bu markayı en uygun bir şekilde gerçekleştirmek ise yaptığınız içerikleri blog üzerinden kısa zamanda yayınlamak ve gerekli arama motoru optimizasyonu çalışmalarını yapmanız gerekmektedir.

Güncel İçerik Durumu


İnternet ortamında güncel içeriğin açıklaması aslında kullanıcı deneyimiyle ilgili olarak yer almaktadır. İnternette yer alan arama siteleri kullanıcı deneyimini gündemde tutmak için mutlaka onlara popüler, en güncel ve ön plana çıkan içerikleri göstermektedir. Sayfanızın güncel içerikleri bünyesinde bulundurmuyorsa veya düzenli olarak güncelleme gerçekleştirmeyen bir yer ise arama motorları sayfanızı üst sıralara çıkarmamaktadır.

Anahtar Kelime Kullanma


Gerçekleştirmek istediğiniz anahtar kelime çalışmaları geçmiş dönemdeki gibi yer almıyor olsa da arama motorları günümüzde her zaman anahtar kelimelerini ön planda tutmaktadır. Şirketiniz ya da sayfanız için oluşturduğunuz içeriklerde anahtar kelimeleri uyacak şekilde, ilgi çekici ve yazı içerisinde tam olarak yönelmesini sağlayacak bir biçimde kullanırsanız yazdığınız blog yazıları bir o kadar ilgi çekici hale gelecektir. Bu işlemi uyguladığınız zaman kullanıcı açısından hem de arama motorları içinde olumlu sonuçların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Buradaki en önemli konu anahtar kelimenin yazı içerisinde doğal bir görünümde yer almasıdır.

Bloglama ve Seo Birlikteliği


Bazı adresler içerisine belirli anahtar kelimeleri koyabilmek için özel olarak oluşturduğunuz zaman iyi bir stratejiye imza atabilirsiniz. Bu sayfaların daha güncel hale getirilmesi ve iyileştirilmesi ise sizi rakiplerinize karşı üstün olmanızı sağlayacaktır.

Büyük Boyutlu Siteler


Büyük boyutlu sitelerin arama motorlarında daha çok dizine sahip olduklarını düşünmek son derece yanlıştır. Fakat bu adresleri bazı avantajlarının olduğunu görmelisiniz. Sayfaların en büyük avantajlarından bir tanesi her yeni sayfayla kullanıcıya farklı içerikler gösterebilmesidir. Ortaya çıkan her yeni bilgiyle bir anahtar kelimenin hedef olmasını sağlamaktadır. Bunun yanında sayfa içerisindeki kullanıcı deneyimini daha iyi hale getirmek için sayfalar arası geçişi çok daha kolay bir şekilde sağlanmaktadır. Bu özelliklerin hepsi bir site için en önemli kurallar içerisindedir. Sayfada oluşturacağınız her yeni yazının farklı kişiler tarafından okunacağını ve bunların sizin için birer fırsat olduğunu unutmamanız gerekmektedir.

Backlinkleri Değerlerini Yükseltin


Günümüzde backlink alma hala büyük bir sorun olarak görünüyor. Bazı uzmanlar bir değerinin olmadığını, bazıları ise backlinklerin hala değerli olduğunu söylemektedir. Backlinkler genel anlamda algoritma açısından sakıncalı görüldüklerinden dolayı zamanında birçok kişiye ceza aldırmıştır. Fakat bu aktif linkler değersiz olanlar için geçerliydi. Google firması bir süre sonra bu durumun kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediğini fark etmiştir. Bu durumundan sonra değersiz gördüğü backlinklere sahip her siteyi ceza kotasına sokmuştur. Günümüzde backlinkler oldukça değerlidir. Fakat blog sitenizle alakalı, konu olarak örtüşen ve farklı yerlere çekmeyen alanlardan link almak değerlidir. Diğer işlemlerde gereksiz mesajlarla yoğunlaştırılmış link çalışmaları tamamen sona erdi.

Doğru Şekilde Referans Verin


Kullanacağınız imajların internet ortamında açık olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Bu alanda bulmuş olduğunuz her imajı kullanma hakkınız yer almayabilir. Bunun yanında yazınızda yer alan imajlara mutlaka “alt” etiketleri eklemeli ve bu etiketlerde anahtar kelime kullanmanız gerekmektedir.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 yorum :

  1. Blog yazarlığı ve SEO ilişkisi ayrılamaz bir bütündür. Yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Onur Çakır

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyorum.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil
  2. Faydalı bir yazı.Teşekkürler emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Ahmet Bey

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyorum.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil
  3. Hepsini biliyordum ama Son Referans durumunu biraz açılımını yapabilir misiniz. Örnek verirseniz sevinirim teşekkür ederim... Cevap için şimdiden ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Mayıs Yağmuru

      Örneğin sayfanızda yazmış olduğunuz içerikte bir resim kullanıyorsanız bu resmin bir ismi olmalı (bu resmin neyi anlattığı google tarafından doğru algılanmalı) Mesela yukarıda kullanmış olduğum resmin adı blog yazarlığı ve seo ilişkisi görsel aramalarda böyle bir resim karşınıza çıkacak ve bu resim vesilesi ile benim yazıma gelmiş olacaksınız. tabiri caizse resme verdiğiniz isim sizin doğru referansınız olacaktır.

      Sil
  4. Gerçekten olumlu bir paylaşım olmuş seo konusunda blog yönetimi yapan kişilerin kesinlikle backlink değiminizde olduğu gibi davranması gerekmektedir. açıklayıcı yazı için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Adam

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyorum.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil
  5. Gerçekten güzel bir yazı olmuş. Teşekkür ediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Parlak Jurnal

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyorum.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil
  6. Blog Yazarları için faydalı bir paylaşım hazırlamışsınız.Emeklerinize sağlık :)
    Fatih Özkösemenin bir twetti backlink alanların google'da dalgalanmalara neden olacağı yönünde ;)Sanırım eskisi kadar bir önemi kalmadı ve hatta zararı bile olabilir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Sosyal Medya Kafe

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyorum.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil
  7. Bu mükemmel anlatım her blogcunun işine yarayacak nitelikte. Bir blog yazarının yazdıklarını arama motorlarından duyurabilmesi için seo tartışılmaz öneme sahiptir. Dolayısıyla blog yazarlığı ile SEO birbiriyle ilişkilidir.
    Emeğinize, kaleminize sağlık secgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Yüksel

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyorum.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil