BLOG ÇEŞİTLERİ NEDİR


Blog Çeşitleri


Herhangi bir blog sitesi açmadan önce blog çeşitlerine göz atmalı ve bir blog çeşidi belirlemelisiniz. Çünkü bir blog açmak ve o blog sitesinde her türlü içeriğe yer vermek çoğu zaman hatalı bir tercih olacaktır.

Okur kişiler bloğunuzu takip etmek için sizin bloğunuzda, diğer bloglarda olmayan bazı içeriklerin yer almasını isterler. Bunu sağlayabilmek için öncelikle bir blog türünde karar kılınmalıdır.

Blog yazmanın ve blog dünyasında başarılı olmanın belki de en önemli yolu, kategorili bloglar yazmaktır. Bu sayede Google başta olmak üzere arama motorları da size önem verir ve internet sitenizi göz önünde tutar.

Bu yazımda size fikir vermesi amacıyla bazı belirli başlı blog türlerini paylaşacağım.

Kişisel Bloglar


İnternetteki dev blog dünyasının olmazsa olmaz siteleri arasında kişisel blog siteleri bulunuyor. Kişisel blog siteleri gerçekten de blog dünyasının en büyük yerini kaplayan blog türlerinden…

Bu blog türünün herhangi bir şekilde profesyonel yazılar içermesi gerekmiyor. Profesyonelliği ve amatörlüğü harmanlayabileceğiniz kişisel bloğunuzda, iyi bir hava tutturursanız, çok başarılı olabilirsiniz.

Çeşitli alanlarda bilgi paylaşımı yapılan bu tür blogları açanlar, iyi bildikleri konu hakkında yazmalılar. Yoksa okuyucu, yarım ve eksik bilginin hemen farkına varacaktır ve blog sitenizi bir daha ziyaret etmeyecektir.

Moda Blogları


Blog türleri arasında en fazla ziyaret edilen türlerden bir tanesi de moda bloglarıdır. Çünkü internet modayı takip edebileceğiniz en iyi yerlerden bir tanesidir ve yine internette modayı takip eden yazarlar tarafından sürekli güncellenen moda blogları, modanın merkezi halindedir. 

Kurumsal Bloglar


Kişisel bloglar olduğu gibi kurumsal bloglar da oluyor. Herhangi bir şirket, kurumun işlere bakış açısını, blog tutarak dile getirmek isteyebiliyor.

Kimi zaman akademik, kimi zaman tanıtıcı ve güncel olan yazılarla doldurulan kurumsal bloglarda, kimi zaman da düzenlenen yarışmalar duyuruluyor.

Kurumsal bloglar günümüzde şirketlerin en az kurumsal internet siteleri kadar önem verdikleri bir site türü… Bu türde bir internet sitesini mutlaka yayına sokan şirketler, kurumsal blog sitelerinin modern dünyada ne kadar önemli olduğunu biliyor. 
  

Yemek Blogları


Yemek yapmayı seven bir ev hanımı hayatına bir yemek blogu açarak heyecan katabilir. Bugünlerde yemek tariflerinin internet üzerinden yayılmasını sağlayan yemek blogları, çok dikkat çeken bir blog türünü oluşturuyor.

Yemek tariflerinin yazılı, görsel ve videolu olarak paylaşıldığı blog siteleri sayesinde, hiç bilinmeyen ve az bilinen yemek türleri, milyonlarca kişi tarafından deneniyor. 

Yeni tatlara yelken açmak için yemek bloglarını takip edebilir, derin bir yemek tarifi bilgisine sahipseniz, kaliteli bir yemek blog sitesi açabilirsiniz.

Sağlık Blogu


Sağlık blogları yine aynı şekilde, konunun uzmanları tarafından tutulan bloglardır.

Doktorluk yapanlar ya da çok iyi derece tıp bilgisine sahip olan diyetisyen, hemşire gibi insanlar tarafından toplumu bilinçlendirme ve sağlıklı bir bilgi kaynağı oluşturma konusunda sağlık blogu açabilirler.

Niş Blog

Bir konu hakkında derin bilgi sahibi olmuş kişi tarafından o konu üzerinde yoğunlaşarak devamlı bir surette içerik ürettiği blog türüdür. Niş Blog'a örnek verecek olursak; internet konusunu ele alıp bununda içinde de sosyal medya hususunu ve bu konununda alt başlığı altında da blog yazarlığı konusunu ele alalım. İşte bu konu üzerine uzmanlaşmış olan kişilerin aynı konu üzerinde devamlı içerik ürettiği blog türüdür.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

  1. merhaba sizi takip ediyorum ben de bloğuma bekliyorum www.rnkync.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil