DOĞRU BAKIMEVİ SEÇİMİ NASIL YAPILIR, NELER ÖNEMLİDİR

Bakımevi Seçimi

Bakıma muhtaç ve yaşlı kişilerin misafir edildiği, tüm ihtiyaçlarının eksiksiz giderildiği bakımevleri birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Yaşlı yakınları için engüvenilir ve kaliteli bakımevini tercih etmek isteyen kişilerin araştırmalarında dikkat etmesi gereken belli hususlar bulunmaktadır. Hasta ve yaşlı yakınları için son derece zorlu bir dönem olan güvenilir bakımevi arayışında bu hususlara dikkat edildiği takdirde yaşlı kişilerin profesyonel bakım almaları ve bu sayede kaliteli bir ömür geçirmeleri mümkün olur. Peki, bir bakımevinin güvenilir olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Ne yazık ki çeşitli bakımevlerinde yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle kişiler yaşlı yakınlarını bakımevlerine yerleştirirken birçok soru işaretiyle karşı karşıya kalıyor. Bu soru işaretleriyle baş edebilmek için öncelikle tercih edilmesi düşünülen bakımevi hakkında görüşlerden yararlanmak iyi bir başlangıç olabilir. İnternet gibi büyük bir ortam sayesinde milyonlarca yoruma ulaşıp, kolayca bilgi sahibi olmak mümkündür.

Kriterlere uyan bakımevini seçtikten sonra, bu tesisin güvenilirliğinden emin olmak için konumu, fiziksel özellikleri, personelleri, sağlık hizmetleri gibi detaylara odaklanarak araştırmalara devam edilir. Profesyonel hizmet alabilmek adına bakımevinin bakanlık tarafından onaylı ve ruhsatlı olması da güvenilirliği sağlayan önemli hususlardan biridir. Aynı zamanda tesisin kamera ile canlı olarak izlenebilmesi de yaşlı yakınları için oldukça rahatlatıcı ve güven verici olacaktır.

Bakımevinin fiziki koşullarına bakmak gerekirse şehir merkezine yakın olması ve bu sayede ulaşımın kolay olması, misafirlerini temiz ve açık havadan mahrum etmeyecek şekilde açık alana sahip olması, odaların, özellikle yatak nevresimlerinin günlük olarak değiştirilmesi, kişiye özel olması, yeterince aydınlık olması ve bakım için gereken tüm teçhizatlarına anında ulaşılabilir şekilde tasarlanmış olması gerekir.

Temizlik ve diğer fiziki koşullar sağlandıktan sonra araştırma sırası yemeklere gelir. Öğünlerin bakımevindeki her misafirin sağlığına uygun şekilde ve sıklıkla, doyurucu ve lezzetli olması, öğün saatlerinin kesinlikle değişkenlik göstermemesi çok önemlidir. Farklı şikâyet ve rahatsızlıklara sahip olan hastalar olabileceği için kişiye özel yemek seçeneği sunan bakımevleri daha cazip bir seçenek olabilir.

Tüm bu koşulların uygun olduğuna karar verildiğinde, son olarak bakımevinde kalacak kişiler için gereken sosyal aktivitelerin yeterli olup olmadığı, tesisin gerek kısa yürüyüşleri ve egzersizleri yaparken gerekse diğer sakinlerle vakit geçirirken keyifli ve huzurlu olması sağlanmalıdır. Bakımları eksiksiz olarak yerine getirilirken hem dinlenebilecekleri hem de keyifle vakit geçirecekleri tüm bu koşullar, tesisin güvenilir olduğunu gösterir niteliktedir. 

Bir Doktor Hayat – Kişisel Blog Advertorial içeriğidir.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :