GOOGLE TOPLULUK SAYFALARI

Topluluk Sayfaları


Değerli Blog Yazarları, Kıymetli Blog okurları… Malumunuz az çok biliyorsunuz. “Blog Yazarı” birçok arkadaşın “Blog Sayfası” gerçek manada kayda değer bir “Blog Okuma Eşiği” değerinin altında. Bilhassa da özgün ve kişisel bir emek sarf ederek yazı yazan “Blog Yazarı” arkadaşların yazıları… Bu konuyla alakalı şahsım adına birkaç çalışma ve araştırma yaptım. Ulaştığım sonuçlar neticesine 3 farklı topluluk sayfası oluşturarak bir nebze de olsa “Blog Okuma Eşiği” değerinin üst seviyelere çıkmasına katkı sağlamak. Ayrıca keşfedilemeyen kaliteli Kişisel Blog Yazarı arkadaşların keşfine destek olmaya çalışmak. Yapmış olduğum çalışmalar sonunda konu ile ilgili oluşturmuş olduğum google topluluk sayfaları hakkında kısaca bahsetmek istiyorum.

Kişisel Blog Yazarları Topluluğu


Değerli Blogger arkadaşlar amacım oradan buradan kopyala yapıştır yazılarla blog oluşturan blogları değil. Emek harcayıp kendi özgün yazılarını yazan kişisel blog yazarı arkadaşları desteklemek… O yüzden bu topluluk sayfamızda kişisel, özgün olmayan ve amacımız dışında ki blog yazıları topluluktan kaldırılacaktır. 

Örneğin; Topluluk sayfamızda Makyaj Malzemeleri, Ürün tanıtımı, Yemek tarifi, Moda - Giyim gibi konularda yayın yapan arkadaşların yazıları sayfadan hiç bir uyarı ve ikaz verilmeden kaldırılacaktır. Yukarıda belirttiğimiz yönde içerik yapan blogger arkadaşlarımızın diğer topluluk sayfalarımız olan İnsana Dair, Blog Yazını Paylaş sayfalarında yayınlarını ilgili kategoriler kısmında yayınlayabilir. Lütfen bu husustaki düşüncemizi yanlış algılamayın.

Ayrıca almış olduğumuz karar gereği topluluğumuzda yayımlayacağınız yazılarınızda yazı üst başlığının hemen altına #KişiselBlogYazarları #BlogOkurYazarlığı #İnsanaDair  Hashtag'lerini kullanmak mecburidir. 

Neden böyle bir zorunluk kıldığımı düşünüyorsanız da şöyle anlatayım. Hashtag kullanımı ile hem uzun vade hemde sosyal medyada kalıcı bir etki yaratmak. Ve bu hashtagler vesilesi ile daha geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz.
     
O yüzden bu topluluk sayfasında bizlere destek veren bütün arkadaşlara bizler de elimizden gelen gayret ve desteği göstermeye çalışacağız. Bu sayfamız ile ilgili görüş, öneri ve şikâyetleriniz  için; kisiselblogyazarlari@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

İnsana Dair Topluluğu


Bu Topluluk sayfamızdaki amaçlarımızdan en önemlisi katılımcı her arkadaşımızın belirtilen kategoride özgür bir şekilde paylaşım yapmasını sağlamaktır. Ayrıca topluluk sayfamız vesilesi ile de blog yazarı arkadaşlarımız arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek istiyoruz. Lakin topluluk sayfamızla alakalı bir kaç hususu belirtmek istiyorum.

1- Topluluk sayfamızda siyasal, etnik köken, etnik söylem ve propaganda tarzındaki paylaşımlar yasaktır.

2- Topluluk sayfamızda küfür ve argo içeren paylaşımlar ve insan haysiyetini, insan onurunu rencide edici paylaşımlar yasaktır. 

3- Kaynak göstermeden başka insanların emeklerini kendi emeği gibi gösterip yayın yapılması  yasaktır. 

4- Topluluk sayfamız içinde tartışmaya mahal verecek her türlü paylaşım ve yorum yasaktır. 

5- Gün içinde aynı yayından olmamak kaydı ile dilediğiniz kadar paylaşım yapabilirsiniz.

Amacımız yine bloggerların kurallar dâhilinde bir sesini duyuracağı bir topluluk sayfasını oluşturmak. Herhangi bir karşılık gözetmeksizin… Bu sayfamız ile ilgili görüş, öneri ve
Şikâyetleriniz  için; insanadairtoplululugu@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Blog Yazını Paylaş


Topluluk sayfamızın  amacı; blog yazarı arkadaşlarımızın herhangi bir kategori olmadan yazılarını ve bloglarının tanıtımlarını yapabileceği bir ortam oluşturmak. Yine topluluk sayfamız vesilesi ile blog yazarı arkadaşlarımız arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek istiyoruz. Bunun yanında toplum içindeki blog okuryazarlığı oranı da arttırmak en büyük hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Lakin topluluk sayfamızla alakalı önemli bir kaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum.

1- Topluluk sayfamızda siyasal, etnik köken, etnik söylem ve propaganda tarzındaki paylaşımlar yasaktır.

2- Topluluk sayfamızda küfür ve argo içeren paylaşımlar ve insan haysiyetini, insan onurunu rencide edici paylaşımlar yasaktır. 

3- Kaynak göstermeden başka insanların emeklerini kendi emeği gibi gösterip yayın yapılması  yasaktır. 

4- Topluluk sayfamız içinde tartışmaya mahal verecek her türlü paylaşım ve yorum yasaktır. 

5- Gün içinde aynı yayından olmamak kaydı ile dilediğiniz kadar paylaşım yapabilirsiniz.

Bu sayfamız ile ilgili görüş, öneri ve şikâyetleriniz  için; blogokuryazarligi@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum. Gerçekten bunca anlatılan ve yazılan yazıya rağmen hala anlama noktasında güçlük çekenler bence köşelerine çekilmeli… Ani bir heves ile kurulan bloglar dijital dünyanın çöplüğünde yakın zamanda yer almaya hazırlıklı olmalıdır. Yine kişisel blog yazarları eğer  “Sosyal Medya”  ile aktif bir şekilde etkileşim içinde değilse; dijital dünya bu blog yazarını affetmeyecek… Blog bir araç ise sosyal medya onun yakıtıdır. Google topluluk sayfaları vesilesi sosyal medyada gücünüze güç katmaya başlayın.

Son bir kaç cümle ile sözlerime son vermek istiyorum. Kendi bloğunu tanıtacak bir tanıtım yazısı dahi yazamayan “Blog Yazarları” oturup bir kez daha düşünmeli…

Her insan  "Blog" yazabilir. Ama her insan “Blog Yazarı” olamaz

DoktorHayat /  Topluluk Sayfaları
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 yorum :

  1. Güzel yazı ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir yazı olmuş emeğine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Kızsal Şeyler

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyorum.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil
  3. kesinlikle öyle sosyal medya çok önemli ve doğal olduğu için çok faydalı.

    YanıtlaSil