TAKSİTLİ ALIŞVERİŞ YAPARAK BÜTÇENİZİ RAHATLATIN

Taksitli Alışveriş


Kredi kartı, bankacılık sektörünün bize sunduğu hayatımızı kolaylaştıran ürünlerinden birisidir. Bütçemizin zorlandığı dönemlerde sağladığı pek çok avantajla vazgeçilmezlerindendir. Kredi kartı kullanımının hızlı bir şekilde artmasının en önemli sebeplerinden biri sağladığı bu kolaylıklar olsa gerek. İsterseniz bu bahsettiğimiz faydaları biraz daha detaylandıralım.

 • Alışveriş yaparken kendinize aylık belirli bütçe ayarlamanız gerekir. Eğer planladığınız bütçenizi aştıysanız kredi kartı kullanarak o ayki açığı  kapatabilirsiniz.

• Beyaz eşya, elektronik ürünler, mobilya, kitap gibi ihtiyaçlarınızı taksitlendirerek satın alabilirsiniz.

• Vaktiniz kısıtlı olduğundan dolayı mağazalara gidemiyorsanız, kredi kartınız ile internetten alışveriş yapabilirsiniz.

• Elektrik, su, internet, doğal gaz gibi faturalarınızı kredi kartınıza tanımladığınız otomatik ödeme yaparak işlemi ile uğraşmadan ödeyebilirsiniz.

• Kredi kartlarının size özel sunduğu indirimli kampanyalardan faydalanabilirsiniz.

• Uçak, otobüs ve feribot biletlerini kolayca kredi kartınız ile satın alabilirsiniz.

• Cebinizde nakit para bulunmadığında hiç dert etmeden kredi kartınızı kullanıp gerekli nakdi bulunca tekrar kredi kartına yatırabilirsiniz.

Kredi kartı her alanda gerçekten yaşamımızı kolaylaştırıyor. Fakat kredi kartı kullanımına dikkat edilmediği sürece yarardan çok zarar getireceği için kartı almadan ve aldıktan sonra dikkat etmemiz gerekenler var. Eğer kredi kartı ekstrelerini ödemekte zorlanacaksanız kredi kartı almamanızda fayda var. Belirli bir bütçeniz olmadan kredi kartı almak da mantıklı değildir. Zira her ay ödemeniz gereken tutarı ödemezseniz faiz işleyeceğinden borcunuz giderek artabilir. Ayrıca bankaların kredi kartı faiz oranları değişiklik gösterdiğinden, en uygun faiz oranlı ve avantajlı kredi kartını sunan bankayı tercih etmeniz yerinde olacaktır.

Kredi kartı harcamalarınız için bir not defteri tutmanızda fayda var. Yaptığınız harcamaları listeleyerek her ay ne kadar harcama yaptığınızı kendi gözünüzle kontrol edebilirsiniz. Düzenli olarak bu defteri kontrol ederseniz fazla harcamalar yaptığınızı fark edip kredi kartı kullanımını bir süre bırakabilirsiniz.

Kredi kartınızı planlı bir şekilde kullanır ve her ay ödemeniz gereken tutarı öderseniz hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Hala bir kredi kartınız yoksa ve almaya karar verdiyseniz bankaların size sunduğu fırsatları araştırmaya başlayın. 

Bir Doktor Hayat – Kişisel Blog Advertorial içeriğidir.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :