İNGİLİZCE NASIL ÖĞRENİLİR?

Konuşarak İngilizce Öğrenme


Etkili bir dil öğrenimi için kendinize sormanız gereken sorular vardır. İlk olarak bu dile neden ihtiyaç duyduğunuzu belirlemek olmalıdır. Okulda başarılı olmak, iş yerinde kariyer sahibi olmak, saygın bir kişilik, dünyayı dolaşmak, İngilizce yeterlilik sınavlarına hazırlanmak yabancı dil öğrenme amaçlarınızdan biri olabilir. Buraya pek çok farklı başlık da eklenebilir. Bu aşamadan sonra İngilizce nasıl öğrenirim kısmına geçebilirsiniz. Dil kursları, çeşitli eğitim materyalleri, online fırsatlar arasından kendi öğrenme stilinize en uygun olanını bulun ve zaman kaybetmeden çalışmalara başlayın. Başarının peşinden gidin ve ufkunuzu genişletin. İngilizce öğrenmenin emek işi olduğunu da aklınızdan bir an bile çıkartmayın. İçinizde olmadıktan sonra bu işte başarılı olamayacağınızı baştan itibaren bilmelisiniz. Amacınızı belirleyin, gerekli kaynakları temin edin, nereden öğreneceğinize karar verin, metotlarınızı, plan ve programınızı ayarlayın. Yurt dışına gitme şansınız olduğunda sokaklarda gezin, insanlarla konuşmaya çalışın eve kapanıp kalmayın. Restoranlara giderek yemek siparişi verin, mağazalarda ürünlerin fiyatlarını sorun, yemek adlarını İngilizce öğrenin, sohbet edin ve arkadaşlarınızın kültürleri hakkında bilgi edinin.

Her ortamda İngilizce düşünmeye çalışın. Dersi iyi dinleyin ve anlamadığınız yerlerin geçmesine izin vermeyin. Bilgi dağarcığınıza sürekli yeni kelimeler ekleyin. İngilizce hikâye kitapları okuyun ve bilmediğiniz kelimeleri öğrenin. Aynı cümleleri ve kelimeleri tekrar tekrar okuyun. İngilizce Öğrenme Seti alın veya indirin. Bu konuda çalışmak çalışmak ve çalışmak bundan başka yolunuz yok. Kullandığınız eşyaların üzerine İngilizce karşılıklarını yazmak ve üzerlerine yapıştırmak ve cümle içerisinde kullanmak güzel bir çalışma yöntemi olacaktır. Her gün için bir kelime ezberleme hedefiniz olsun ve bunu gerçekleştirmek için çalışın. Gramer konularını ihmal etmeyin ancak gerekenden çok zaman da ayırmayın. Zamanları, zamirleri, bağlaçları ve edatları iyi bilin ve cümle içerisinde kullanın. Tüm olumsuzluklara baştan kulak tıkayın. Bir İngiliz ya da Amerikalı sizin anadilinizin İngilizce olmadığını her halükarda anlayacaktır ve sizi anlamak için çaba sarf edecektir. Sizi eleştirenlerin aslında arkadaşlarınız olduğunu sakın unutmayın. Uzun yıllar İngilizce eğitim almış olmanıza ve kurslara gitmenize rağmen hala konuşma sıkıntısı çekiyorsanız eğitim yönünüzü pratik konuşma saatleri üzerinde çevirmelisiniz. İnsan hayatı boyunca kendini yenilemek zorundadır. Kendini yenileyemeyen ve değişen şartlara uyum sağlayamayan kişiler başarısız olmaya mahkûmdur. Yeni teknolojiler, gelişen ve sınırları yok olan dünya İngilizce bilmeyi zorunlu hale getirmiştir. Yemek, içmek ve nefes almak kadar mecburi olan İngilizce eğitimi yeni çevreler edinilmesine ve iyi işler bulunmasına yardımcı olur. Karar vermek, zaman ayırmak, çalışmak ve çabalamak, kararlı olmak ve hiç sıkılmadan tekrar etmek yabancı dil eğitiminin anahtarları arasındadır. Tüm algılarınızı İngilizce üzerinde yoğunlaştırmanız hızlı ilerlemenizi sağlayacaktır.

Sadece değişime ayak uydurabilenler başarılı olur. Dünya ve hayat bu kadar acımasızdır. Dili anlamak ve idare eder şekilde konuşabilmek amacınıza göre yeterli de olabilir yetersiz de kalabilir. Bugün neredeyse İngilizce bilmek bir avantaj değil zorunluluktur. İngilizce makaleler, gazeteler, hikâyeler, dergiler ve tüm basılı veya onlineyayın öğrenme hızınız üzerinde olumlu etkiler sağlayacaktır. Bir dili anavatanında, ana dili İngilizce olan kişilerle yaşayarak öğrenmenin faydaları bu gibi durumlarda ortaya çıkar. İngilizce hayat ve başarı için son derece önemli bir dildir. Bugün internet her ortamda erişebileceğimiz bir kolaylıktır. Bu avantajı dil eğitiminde de kullanabilir ve istediğimiz her an istediğimiz her bilgiye sahip olabiliriz. Günümüzün sunduğu en önemli ayrıcalıklardan bir diğeri de sosyal medya hesapları ve blog yazılarıdır. Hemen şimdi odanıza çekilin, internete bağlanın ve bir online seviye tespit sınavına başlayın. Kaybedecek zamanınız yok.


Bir Doktor Hayat – Kişisel Blog Advertorial içeriğidir.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :