ERKEKLERİ ANLAMAK

Erkekler


ERKEKLER


Çok zor değil bir erkeği anlamak, onu bilmek ve tanımak için ufak bir dokunuş gerekli. O dokunuşu bilen biri eminim çok iyi anlayacaktır. Bu konuda bende yıllar içinde edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak ve sizlere konu hakkında fikirlerimi aktarmak istiyorum. Erkekler kendi içlerinde birkaç gruba ayrılır. Ben erkekleri 3 grup olarak kategori ettim. Ve konuya en çok anlaşılan erkek profili ile başlamak istiyorum.

Listeme bir numaradan giren erkek profili aslında çoğunuzun yabancı olmadığı bir tip. Bu tip erkekler kadınların tabiri caizse favori asıdır. Ekseriyetle maço takılan ve serseri bir duruşları vardır. Genel olarak kadınların çok çabuk ilgilerini çekerler. Rahat tavırları ve üslupları bulundukları ortam içinde hep dikkat çeker. Serserilik bu tip erkeklerin ruhunda doğuştan gelen bir yetenektir. Bu tip erkelerin büyük bir çoğunluğu günübirlik yaşantıları sever. Dillerinde aşk vardır. Ama kalplerinde sevgi yoktur. Aldatmayı, yarı yolda bırakmayı çok iyi becerirler. Fıtratlarında samimi duygular çoğunlukla oluşmamıştır. Tabiri caizse kadınların büyük bir çoğunluğunun favori asıdır.

Lakin bu hususları onların değerini asla düşürmez. Bilakis her yeni bir başlangıçta artı puan kazandırır. Kadınların büyük bir çoğunluğu bu tip erkeklerle her ne kadar sorunlar yaşasa da onlara tapmaya devam ederler. Bu yüzden dolayı bu erkek tipi her zaman prim yapar. Onları anlamak için çok bir çabaya gerek yok. Tek bilinmesi gereken onların için AŞK vardır. SEVGİ yoktur.

Listeme iki numaradan giren erkek profili ise yine yabancı olmadığınız bir tip. Genel itibarıyla elde ettikleri makam, mevki veya parasal değerler ile kadınları etkileri altına almayı başarırlar. Kadınların bu konulardaki zaaflarını çok iyi bilirler ve bu hususu kendi aleyhlerine çevirmeyi bilirler. Kadınların favori listelerinde zirveyi çoğunlukla zorlarlar. Ellerinde bulundurdukları sinsi planları çok çabuk faaliyete dökerler. Sinsi planlarını uyguladıktan kısa bir süre sonra kapı dışarı etmeyi çok iyi başarırlar. Bu konuda iyi bir ustadırlar.

Bu tip erkek profilini anlamak için elde ettiği gücü hafif kaybettiğinde veya bir sarsıntıya uğradığında bir kez daha analiz edin eminim gerçek yüzünü o an daha iyi göreceksiniz. Yine bu erkek profilinin büyük bir çoğunluğu günü birlik yaşamaktan haz alır. Elde ettiği güç onu çok çabuk aldatmaya meylettirir. Onlar içinde AŞK vardır. SEVGİ ise çok kısıtlıdır. Onları anlamak içinde çok bir bilgiye gerek yok aslında maskelerinin arkasını görebilecek bir çift göze ihtiyaç var.

Listeme üç numaradan giren erkek profili ise çoğunlukla kadınların ilgi odağı olmayan tiplerdir. Birçok kadının tabiri ile ODUN diye nitelendirilirler. Bu tip erkeklerin çoğunluğu orta düzey insanlardır. Kanlarında ve ruhlarında serserilik, şan şöhret aşkı yoktur. Bu tip erkek profili hayatı AŞK gibi gelip geçici hevesler ile yaşamaz. Çoğunlukla SEVGİ ile bir ömür yaşamayı tercih ederler. Bu grupta yer alan erkeklerin birçoğunun bir kadına verebileceği en büyük hediye SEVGİDİR. Onları anlamak için sadece sevgisine bakın yeter. Sevgi onlar için her engeli aşar.

Lakin bu erkek tipi kadınların büyük bir çoğunluğu tarafından tercih edilmez. Bu yüzden dolayı da bu tip erkeklerin nesli tükenme safhasına gelmiştir. Ne kıymetleri bilinir. Ne de sevgileri…

Doktor Hayat / Erkekleri Anlamak
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 yorum :

  1. Yazınızı her paragrafında onaylayarak okudum.Kadınlar sevgiyi verecek, hakiki seveni anlamak istemedikçe,aldatıldıklarına hiç hayıflanmasınlar.Aldatılmaya da her daim hazır olsunlar.Erkekleri bir erkeğin düşüncesinden anlattığın için yazdıkları gerçeğin ta kendisidir.Düşüncene ve kalemine sağlık Doktor Hayat kardeşim.Sevgilerim ve saygılarımla.Ece Ablan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygıdeğer Hanımefendi kıymetli yorumunuz için teşekkür ediyorum.

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil
  2. Ortalama bir Ape ile aynı zekaya sahibiz zaten, anlaşılmayacak bir şeyimiz yok :D

    YanıtlaSil
  3. :))) çok doğru tespitler. Okurken bir taraftan da güldüm. Doğru lafa ne denir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat tecrübesi bende sizlerle paylaşayım dedim.

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil
  4. Yazdıklarınıza büyük ölçüde katılmakla birlikte sanki 3 numaralı erkeklere biraz haksızlık etmişsiniz gibi geldi çünkü kadınlar yanlışa bir kere kaptırır kendini, hele hele ne istediğini bilen kadınlar için 1-2 pas geçilir, bu da 3 numara neslinin tükenmemesi için önemli bi sebep :) Saygılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feyza Hanım kıymeti yorumunuz teşekkür ediyorum. Lakin 3 numarada olan erkeklere pek bir haksızlık yaptığımı düşünmüyorum. Kadınlar içinde de ne istediğini bilenlerin sayısı nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya ne yazık ki... Ayrıca bu iki neslin de bir araya gelmesi çok zor...

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil
  5. ERKEKLERİ ÜÇ KATEGORİDE İNCELEMEK KOLAY OLDU MU BİLMİYORUM..!? AMA KADINLARI ÜÇ KATEGORİDE İNCELEMENİN MÜMKÜN OLAMAYACAĞI KANAATİNDEYİM..!?
    ŞİMDİ DOĞRU ORANTI İLE HAREKET EDERSEK..!?
    YÜZ KATEGORİDEN AŞAĞI İNCELEYEMEYECEĞİM KADINLARI; ÜÇ KATEGORİDE TOPLANMIŞ ERKEKLER İLE NASIL EŞLEŞTİRECEĞİM....!?
    DOLAYISI İLE BEN BU HESABIN İÇİNDEN ÇIKAMAM; DUYUNA BIRAKIYORUM:))) YÜREĞİNİZE SAĞLIK SEVGİ İLE KALIN..!D.U

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duycan Uzun Bey kıymetli yorumunuz ve katkılarınız için teşekkürlerimi sunuyorum.

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil
  6. Küçük bir problem var. Kadınlar erkekleri anlamak istemiyor ki zaten. Kendilerinin anlaşılmasını istiyorlar. Daha doğrusu her isteklerinin itirazsız yerine getirilmesini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle kıymetli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Lakin kadınlar her ne kadar erkekleri anlamak istemese de Erkekler de anlaşılmak istiyor. Her ne kadar bunu aleni bir şekilde ifade etmemiş olsalar da.

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil
  7. 3 numaralı erkekler dediğiniz gibi çok az. Ama az olan daha değerli değil midir? Varsın 1 ve 2 numaralı erkekler çok olsun. Elinize sağlık çok nüktedan bir şekilde erkekleri kategorileştirmişsiniz.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Blogumu Tanıt

      Öncelikle kıymetli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Evet az olan değerlidir. Teşbih de hata olmasın . Elmas az bulunur. Az bulunduğu kadar da kıymetini bilen ve ona sahip olan insanda azdır. Elmas gibi kıymetli bir erkeklik şahşiyeti, ve elmas gibi bir değerin farkında olan insanlarla karşılaşmak dileklerimle.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil