HAYATIN BİZLERE HEDİYESİ

Öğretmenlerimiz


Öğretmenlerimiz


Hayat doğumla başlıyor, öğrenim süreci ile sürüp gidiyor. Peki, bu süreçte en büyük görev kimlere düşüyor dersiniz? Tabii ki en önemli görev ilk rehberimiz olan anne ve babamıza düşüyor. Daha sonra hayatımızda yeni bir sayfa açılıyor.  Yeni bir anne, yeni bir baba, yeni bir rehber olarak karşımıza çıkıyor bu insanlar.  Kimi zaman ailemizin bir parçası oluyorlar; kimi zaman en yakın arkadaşımız… Bir baba fedakârlığı, bir anne şefkati ile açıyorlar o büyük yüreklerini bizlere. İşte biz onların adına “ÖĞRETMEN” diyoruz.

İşte onların hikâyesi de tam burada başlıyor. Bitmek bilmeyen fedakârlıkları, azimle süren çabaları hep takdire şayan... Tek bir amaçları, tek bir gayeleri var. Bir şeyler öğretmek bir şeyler paylaşmak. Kimi zaman bir dağ köyünde rastlıyoruz onların fedakâr hayatlarına… Kimi zaman tozlu çamurlu köy okulu yollarında… Kimi zaman tatlı şirin bir kasaba okulunda… Ellerinde kalemi, gönüllerinde sevgileri… İşte biz onların adına “ÖĞRETMEN” diyoruz.

Onları ne uzak mesafeler korkutuyor ne de yaşadıkları, yaşayacakları zorluklar… Onların tek bir kaygısı var. Mesafeler ve engeller olsa da öğrenim görmemiş son çocuğa kadar ulaşmak. Onların elinde kalem defter harici birçok şey olur. Bu kimi zaman çocuklarım üşümesin diye bir elinde odun kovası bir elinde kömür kovası… Kimi zaman “yarım elma gönül alma” türünde hediyeleri. İşte biz onların adına “ÖĞRETMEN” diyoruz.

Bir çocuk düşünce yere onun içi parçalanır. Önce bir yardım meleği gibi yetişir. Sonra bir doktor edasıyla koşturur durur. Onun gözünde her bir öğrencisi bir evladı gibidir. Onların iyiliği için koşturur durur. Onların güzel günleri için hep yeni şeylere imza atar. İşte biz onların adına “ÖĞRETMEN” diyoruz.

Bir elinde kalemi bir elinde sevgisi işler ilmek ilmek yüreklere o büyük sanatı.  O bir sanatkâr o bir usta… İşini layıkıyla yapan bir sanatkârın inceliği ve zarifliği ile işliyor. Onun sanatına cümleler kimi zaman kifayetsiz kalsa da… İşte biz onların adına “ÖĞRETMEN” diyoruz.

Birçoğumuzun hayatında

Bir anne

Bir baba

Bir arkadaş

Bir rehber

Bir usta



Bir sanatkâr olan o büyük yürekli yüce insanların bize verdikleri onca hediye kadar; bizlerin de onlara verebileceğimiz güzel ve anlamlı bir öğretmenler günü hediyesi olmalı. Onlar da bizleri bu küçük hediyelerle bir ömür hatırlamalı. Eminim ki; o küçük hediye, o küçük sürpriz öğretmenlerimizi mutlu etmek için fazlasıyla yeterli olacak. Onlara şimdiden bir öğretmenler günü hediyesi ne alabilirim diye endişelenmenize gerek yok.

Yakın zamanda keşfettiğim ve çok uzaklara gitmeden bir tık ile ulaştığım hediyesepeti.com adresinden ücretsiz kargo seçeneği ile öğretmenler günü hediyeleri  alabilirsiniz. Uygun fiyat ve kaliteli hizmet anlayışı ile kapınıza kadar gelen bu güzel servis, sevdiğimiz değer verdiğimiz öğretmenlerimiz için kaçırılmayacak fırsatlar ve hediyeler ile dolu.

Hayatın bizlere hediyesi olan öğretmenlerimiz anısına.

Bir Doktor Hayat – Kişisel Blog Advertorial içeriğidir.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 yorum :

  1. Elinize sağlık, çok güzel yazmışsınız... Ama ben şunu da eklemek istiyorum;

    "Ben öğretmenim" demek ile öğretmen olunmuyor.

    Ne öğretmenler görüyoruz "fedakarlıklarından ödün vermeyen", ne öğretmenler görüyoruz "sıra dayağından vazgeçmeyen"...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Servet Bey kıymetli yorumunuz ve katkınız için teşekkür ediyorum.

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil
  2. 24 Kasım Öğretmenler Günü.Ablam lise tarih öğretmeniydi.Ölene kadar her Öğretmenler Gününde ona çiçek alır giderdim.İlkokuldan beri bizleri okutan öğretmenlerimi hiç unutmadım.Onlar zor şartlarda bile ,sizin de ifade ettiğiniz gibi kutsal görevleri ve çocukların bilgilenmeleri adına çabalar dururlar.Çok yerinde bir konuya değinmişsiniz.Küçücükten büyüyene kadar yetişmemizde katkıları olan ve olacak tüm eğitim görevlilerine minnetlerimizi sunuyoruz.Düşüncenize ve elinize sağlık Doktor Hayat kardeşim.Sevgim ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Evren Hanımefendi kıymetli yorumunuz ve katkınız için teşekkür ediyorum.

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil
  3. Öğretmenlik gerçekten değerli bir meslek..İnşallah bende olacağım...Yeni bir nesle şekil vermek ne muhteşem şey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Ali Bey kıymetli yorumunuz için teşekkür ediyorum. En kısa zamanda bu kutsal meslekte bulunmanız dileği ile...

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil
  4. Bir öğretmen olarak gururla okuduğum yazı oldu. Son zamanlarda yerle bir edilen itibarımız nedeniyle artık herkesin gözünde öğretmenin değeri kalmadı . Hediye konusunda da bizlere gelen yazıda hediye kabul edemeyeceğimiz olduğu için , en güzel hediye yetiştirdiğimiz öğrencilerin iyi insan olarak toplumda yer almalarıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli ve kıymetli hocam öncelikle katkılarınız için teşekkür ediyorum. Mamafih sizlerinde içinde bulunduğu bu camia içinde çıkan çürükler her ne kadar kıymetli öğretmenlerimizi sarssa da kaliteli bir öğretmenin değeri asla düşmez. Tabiri caizse altına çamur sıçrasa altının kıymeti düşmez. altın yine altındır. O yüzden müsterih olun değeriniz biliniyor.

      Evet sizlere verilebilecek en büyük hediye yetiştirdiğiniz bir öğrencinin güzel bir yerlere gelmesi olabilir. Biz öğrenciler içinde küçük bir hediye bu güzel günleri daha bir anlamlı kılınmasına vesile olur.

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil