BLOG NEDİR


Blog Siteleri



İnternette yer alan sitelerin günümüzde birçoğunu blog siteleri oluşturuyor. Adını her gün, birçok defa duyduğumuz blog nedir? Aslında bu tür internet siteleri, kişilerin herkese açık olarak yazdıkları günlükler olarak nitelendirilebilir.

Herkes bildiği konu ya da konular hakkında ya da çevre ile paylaşmak istedikleri yaşamları hakkında blog tutabilirler. Oluşturduğunuz bu kişisel ve herkese açık olan yazı dünyasını internette konuyla ilgilenen herkes arama motorları sayesinde bularak takip edebilir.

Bu sayede birçok kişiyi bilgi sahibi olduğunuz konuda bilgilendirebilir, ya da gezip gördüğünüz yerlerin fotoğraflarını birçok kişi ile paylaşabilirsiniz. Açtığınız blog sitesinin türü ise ilgi alanlarınıza göre farklılık gösterebilir.

Eliniz Kalem Tutuyorsa Mutlaka Bir Blog Açın


Günümüzde herkes tarafından açılan bloglardan bir tane de siz açabilirsiniz. Herkesin mutlaka özel bir ilgi alanı vardır. Bu alan dâhilinde ya da bilgi içermeyen sanatsal metinlerinizi blogunuz aracılığı ile diğer insanlarla paylaşabilirsiniz.

Bu paylaşımınız sayesinde internet dünyasındaki milyonlarca potansiyel okuyucunuza ulaşma ihtimaliniz olur. Yazdıklarınızın saklı kalması yerine, okuyucu ile buluşmasını mümkün kılan blog sitelerini günümüzde eli kalem tutan herkes kurmalı.

Ücretsiz Blog Açma Siteleri Nelerdir


Blogspot  Ve Wordpress Başı Çekiyor

İnternet üzerinde blog sitesi kurmaya yarayan yüzlerce ücretsiz blog açma siteleri var. Bu siteler arasında bulunan iki tanesi, birçok blogger tarafından tercih ediliyor. Blogger ise blog tutan kişilere deniyor.

Bunlardan bir tanesi Google altyapısı ile ücretsiz olarak hizmet veren Blogspot… Blogspot sayesinde, sadece birkaç dakika içerisinde siz de blog sahibi olabilirsiniz. Blogspot kolay kullanım avantajı ile dikkat çektiği için bloggerların en fazla tercih ettiği servislerden bir tanesidir.

Blogspot aracılığı ile blog açan kullanıcılar, sitelerine yazı girmek istediklerinde kolay bir şekilde, bu yazıyı girebiliyorlar. Yine aynı kolaylığı sağlayan ve çok fazla tercih edilen bir diğer ücretsiz blog servisi Wordpress…

Wordpress aracılığı ile yine aynı şekilde, hızlıca blog açabilir ve açtığınız blog sitesini kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.

Wordpress servisinin Blogspot servisine oranla çok daha fazla değişebilir bir sistem olduğunu söylemek mümkün… Dolayısıyla blog sitesinde görünüme ve işleve özen gösterenler, bu servisi tercih edebilirler.

Ancak blog yazmakla yetinecek olanlar, Blogspot sayesinde bu isteklerini gerçekleştirirseler, Google’ın sağladığı bütün diğer özelliklerden daha kolay istifade edebilirler.

Tumblr İle Weebly İyi Birer Alternatif


Teması, rengi ve HTML kodları kişiselleştirilebilen Tumblr son yılların en dikkat çeken blog sağlayıcılarından bir tanesi… Hızla yükselen ve yerini her zaman koruyan bu blog servisi özellikle gençler tarafından çok tercih ediliyor.

Weebly servisinin en dikkat çeken yönü ise sürükle bırak yöntemiyle kolay idare edilebilmesi…

Blogcu


2005 yılında Türkçe açılmış ilk blog sitesi olma özelliği taşıyan Blogcu, son dönemde içinde bulundurduğu blog sayfalarına eklediği reklamlar dolayısıyla blog yazarları tarafından pek tercih edilmemekte.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 yorum :

  1. blogger dan bahsedilmeyen bir blog yazısı :) blogcu felaket (hem altyapı hem de devasa reklamlar nedeniyle), wordpress güzel ama karışık, blogspotu ilk defa duydum, tumbir denedim ama fazla görsel gerektiriyor gibi geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Care Yourself

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz için teşekkür ediyorum.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil
  2. İnşallah bende blogspottan .coma geçeceğim günler de olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Elif Sağlık

      Kıymetli yorumunuz ve konuya olan ilginiz için teşekkür ediyorum.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil
  3. Blogcu ile başladığım hikayeme kendi alan adım ile devam ettim kesinlikle blog açmak bir birey için oldukça önemli.

    YanıtlaSil