BİLİNMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Gerekli Hususlar

Herhangi bir kurumun kurumsal kimliğini yansıtması için ya da herhangi bir kişinin kişilik kimliğini, görüşlerini yansıtması için hazırlamış olduğu tanıtım faaliyetleri günümüzde önemli bir yer edinmektedir. Bu açıdan baktığımızda kişi ya da kurumlara ait olan web sayfalarının veya kişisel blog sayfalarının web tasarımı gerek sayfaya daha fazla kişi çekmek gerekse görsel zevk açısından çok büyük önem arz etmektedir.

Gerek kurumsal gerekse kişisel anlamda web tasarım sonrası yapılması gereken ilk önemli çalışmalardan birisi de SEO çalışmalarıdır.  Bu konuda iyi bir çalışma ekibi ile hedeflediğiniz arzuladığınız yerlere gelmeniz hiç de zor değildir.

Tasarımda Nelere Dikkat Edilmeli

Tasarım sırasında tasarımın önem arz etmesi ve de ilgi çekici olması sayfanızı ziyarete gelecek kullanıcılar için çok büyük önem teşkil etmektedir. Ve bu durum birçok anket ve söyleyişe de konu olmaktadır.

Peki, web tasarım sırasında tasarımın önemini ve ilgi çekicilik durumunu arttırmak için en çok nelere ihtiyaç duyarız. Bu iş için en çok metin, video, ses kaydı, resim gibi birçok kişinin ilgisini çekebilecek konularda tasarım durumuna ağırlık vermeliyiz. Bu oluşumlar kuşkusuz ki iyi bir web sitesi ve blog sayfası için iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayacaktır.

Bir diğer önem arz eden püf nokta ise kesinlikle gereksiz detayların olmaması gerekliliğidir. Her türlü gereksiz detay ve de ayrıntı web tasarımı üzerinde tutulmamalı ve de eklenmemelidir.

Ayrıca kafa karışıklığı ortaya koyacak her türlü tasarım şeklinden de uzak durulmalıdır. Kullanıcı her ne arıyor ise kolayca aradığına ulaşabilecek bir durumda olmalıdır. Gerek tasarım şekli olarak gerekse içerik anlayışı olarak karmaşık durumlardan uzak durulmalıdır.

Tasarımın Önemi

Günümüz dünyasında ve de ülkemizde teknoloji anlamında akla gelemeyecek kadar büyük bir gelişme yaşanmasından dolayı özellikle büyük firmalar web ve blog tasarımı anlamında büyük atılımlara imza atmaktadırlar.

Kişisel Blog hem de kurumsal firmalar için iyi tasarlanmış web siteleri yolu ile çeşitli metin, video, resim, animasyon video içerikleri ziyaretçileri paylaşırlar. Paylaşılan içerikler sayesinde de içeriklerini, ürünlerini, fiyat, özellik ve ulaşmak istedikleri hedef kitle gibi birçok özelliği iyi bir tasarım sayesinde rahat bir anlatım şekli ile ulaşmak istediği hedef kitleye sunmuş oluyor.

Tabiri caizse web tasarım kişisel ve kurumsal kimliğin bir elbisesi unvanına kavuşuyor. İyi bir elbise hedeflenen kitle arasında iyi bir imaj bırakmış oluyor. İşte burada web tasarımın önemi bir kez daha büyük bir önem arz etmiş oluyor.

Seo Çalışmaları

Tasarım sonrası yapılacak çalışmalar arasında ilk sırayı alması gereken çalışma SEO olmalıdır. Bu konunun önemini şu şekilde açıklaya biliriz. Gerek kurumsal web sayfaları gerekse kişisel blog sayfaları birçok arama motoru tarafından taranmaktadır. Tarama sonrası botlar bu sayfanın ilgili şu analizleri ortaya koyar.

- Sayfanın ne ile alakalı olduğuna dair açıklama

- Sayfanın indekslenme bilgileri

- Sayfada bulunan resimler ile ilgili bilgiler

- Sayfa ile ilgili anahtar kelimeler

- Sayfanın ne zamandır var olduğu

Sayfa açılış hızı ve süreleri gibi birçok teknik konuda bilgi ve veriyi bize sunar.

İşte burada seo çalışmaları devreye girer. Etkin ve kalıcı bir çalışma ile yukarıda bahsedilen teknik hususlar çözülebilir. SEO konusunda bilgi sahibi olan biri ile yapacağınız çalışma sayfanızı çok iyi yerlere gelmesini sağlayacaktır.

Son birkaç yıldır gerek Google olsun gerekse diğer arama motorları olsun. SEO konusu üzerinde çok fazla durmaktadırlar. Bilhassa Google’nin son zamanda yapmış olduğu yeni güncellemeler ile de seo çalışmaları ayrı bir yer edinmiştir.


Bir Doktor Hayat – Kişisel Blog Advertorial içeriğidir.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

  1. Google Artık herşeye el attı bir çok arkadaş seo firmalarına ciddi paralar yatırmakta ama bunu en iyi yapanı bulmak lazım

    YanıtlaSil