EN İYİ MAFYA FİLMLERİ

The Usual Suspects - Olağan Şüpheliler (1995)

The Usual Suspects


Filmi İMDB Top 250 En İyi Filmler sıralamasında 8.6 Puan alarak 25 sırada yer alan 1995 yapımı harika bir yapım. Harcanan toplam bütçe 6.000.000$. Gabriel Byrne , Kevin Pollak , Kevin Spacey , Benicio Del Toro , Chazz Palminteri gibi dünya sinemasının ünlü isimlerini bir araya getiren yapım beyaz perdeye çıkış döneminde sinema camiasını yerinden oynatarak rekor bir izleyici kitlesi elde etmiştir. İMDB listesinde yıllardır yerini koruyan yapım jüri ve izleyicinin rekor beğenisi ile günümüze kadar en çok izlenen filmler arasında da yerini almaktadır.

En İyi Mafya Filmleri sıralamasında ilk beş film arasında gösterilen ödüllü film sinemaseverlerin favoriler listesindeki yerini de aynı şekilde korumaktadır. Film İhbar üzerine San Pedro`ya giden güvenlik güçleri patlayan bir teknede araştırma yaparlar. Teknede 27 ölü ve 90.000.000$ para bulurlar. Facia`dan ağır yanıkları ile yaralı olarak 2 kişi kurtulmuştur. Biri Verbal Kint isimli bir tetikçi diğeri ise Macar bir teröristtir. Polis yaralıların sorgusunu almak üzere iki şüphelinin de yanına giderler. Verbal Kint isimli tetikçi 2 aylık süreçte planlanan ve yaşanan tüm olayları anlatır. 5 zanlının nasıl bir araya geldiği , el koyulan bir kamyon ve bir suç makinesinden bahsetmiştir.


Goodfellas - Sıkı Dostlar (1990) 


Goodfellas

Film 6 dalda Oscar`a aday gösterilmiş ayrıca en iyi erkek oyunca dalında Joe Pesci`a ödül verilmiştir. En İyi Mafya Filmleri arasında gösterilen filme.Toplamda 25.000.000 $ bütçe harcanmıştır. Sinema dünyası`nın büyük ustaların`dan Martin Scorsese`in beyaz perdeye aktarılan başyapıtların`dan Sıkı Dostlar - Goodfellas çıkış döneminde sinema sektörünü yerinden oynatan bir izleyici kitlesi ile adından oldukça söz ettirmeyi de başarmıştır. İMDB puanı 8.7 olan film İMDB Top 250 listesinde 17 sırada yer almaktadır. 

Filmde Henry Hill isimli bir çete lideri Tommy De Vito ve Jimmy Conway isminde iki iyi arkadaşı ile bir soygun planı yapmışlardır. Soyguna destek veren iki arkadaşı diğer destekçi gangster arkadaşlarını öldürürler. Bu iki kişinin gözleri daha yükseklerde ve en yüksek miktara göz dikmişlerdir. Kuralları yok sayıp kendi bildiklerini yapmaya devam eden ikili mafya baronları ve çete liderlerinin tüm alanlarında epey yükselmişlerdir. Soygunun asıl planlayıcısı ve yöneticisi olan Henry bu durumu yakın markaja alarak acilen bir şeyler yapmalıdır.

Pulp Fiction -Ucuz Roman (1994)


Pulp Fiction

Dünya sinemasının En İyi Film Oyuncularını bir araya getiren Oscarlı bir yapım. Pulp Fiction (Ucuz Roman) Filminde John Travolta , Samuel L. Jackson , Bruce Willis , Uma Thurman , Harvey Keitel gibi sayısız Sinema yıldızları Tarantilo imzalı filmde bir araya gelmiştir. Film 1994 yapımı ve uzun metrajlı bir yapım olarak 8.000.000 $ bütçe harcanmıştır. 7 dalda Oscar`a aday gösterilen Ucuz Roman Filmi En İyi Orijinal Senaryo ödülünün de sahibidir. 1994 Cannes Film Festivalinde En İyi Film ödülü olan Altın Palmiye Ödülü`nünde hiç şüphesiz sahibi olmuştur. En İyi Mafya Filmleri arasında gösterilen yapım geniş oyuncu kadrosu ve müthiş senaryosu ile izleyici ve İMDB jüri`den tam not almıştır.

Pulp Fiction - Ucuz Roman Filmin`de birbirlerine bağlı iki çılgın aşık orta çaplı soygun ve araklama işi ile uğraşırlar. Aynı zamanda iki kanunsuz gangster Jules ve Vincent Vega sıradan işlerini her zaman ki gibi uygulayarak patronlarının alacaklı olduğu çete üyelerine kurşun yağdırma merasimi için hazırlık yapmaktadırlar. Bu arada Vincent Vega Patronun sexi ve güzel karısına çocuk bakıcılığı konusunda`da yardım etmektedir. Ortağı Jules ise suç camiasından elini ayağını çekme kararı almıştır. Korkusuz bir boksör kendisine teklif edilen para karşılığı ile hile yapma kararına sinirlenerek mekanı ve şehri terk eder. Kader döngüsü mevzu bahis tüm isimleri mucize bir şekilde bir araya getirip muhteşem bir planlama yapılmış gibi hepsi bir araya gelecektir.


Köstebek - The Departed (2006) 


The Departed

Mafya teşkilatı uzun yıllar eğitim verdiği genç adamlarını güvenlik güçlerinin içine yerleştirmiştir. Yine aynı şekilde güvenlik güçlerinin en iyi adamları ise mafya ve suç dünyasının lider vasıflarında cirit atmaktadır. Her iki tarafında yapılan tüm plan ve projelerden rahatlıkla haberdar olmaları kaçınılmazdır. Yürütülen tüm operasyonlar mutlak suretle iki tarafa da bildirilmekte köstebekler işlerini kusursuz yürütmektedir. Uzun yıllar geçmiş ve iki tarafta da geniş çatlaklar oluşmuştur polis ve mafya çetelerinin aralarındaki köstebekler ifşa olmuş olaylar çığırından çıkmıştır. Şimdiye kadar her şey kusursuz yürütülse de kan ve ihanet tüm olayların cereyan etmesinin en büyük sebebi olacaktır. 90 000 000 $ bütçe harcana film 2006 yılında dört dalda oscar adayı almış sinema sektörünü yerinden sallamıştır. Harika oyuncu kadrosu ve sürükleyici kurgusu ile izleyici ve jüriden tam not alan film İMDB Top 250 listesinde 43 sırada yer almaktadır.

Film İzle: http://www.evrenselfilmler.net/

Reservoir Dogs - Rezervuar Köpekleri (1992)



Reservoir Dogs



Film yönetmeni (Quentin Tarantino) olunca hiç şüphesiz izleyici ve eleştirmenlerin söyleyecek pek fazla birşeyi kalmıyor.  Pulp Fiction ve Kill Bill yapımları ile sinema dünyasını yerinden oynatan fenomen yönetmen Tarantino Reservoir Dogs - Rezervuar Köpekleri (1992) filmi ile yine adından söz ettirmeyi başardı. Film 8.4 İmdb puanı ile izleyici ve jüriden tam not alarak dönemin en iyi filmi seçilmiştir. Toplam harcanan bütçe ise  1 200 000 $ dır. Filmin ana konusu ise şu şekilde ilerlemektedir.

Bir grup gangster gözlerine kestirdikleri bir mücevher deposuna operasyon düzenlerler. Operasyon gayet akıcı ve başarılı geçmiştir. Yalnız daha soygunun bitiş saniyelerinde güvenlik güçleri peşlerine düşer. Bu durum çete içerisinde kargaşaya neden olacaktır. Zira bu kadar iyi yürütülen bir operasyondan mükemmel sonuç elde etmelerine rağmen aralarında bir ispiyoncu mu vardır? Bu durumu gözden geçirmek isteyen çete üyeleri olayı başa alarak olan biten her şeyi masaya dökerler.

Bir Doktor Hayat – Kişisel Blog Advertorial içeriğidir.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 yorum :

  1. Merhaba paylaşımlarınız gayet super ama unuttuğunuz bir konu var galiba responsive tema yani şablon kullanıyorsunuz mobil uyumluluk bozuk. Dilerseniz bir göz atin ,önce blogunuzun şimdiki haline mobilden bakin sonra https://yazarki.blogspot.com.tr/2016/05/responsive-yani-mobil-uyumlu-blog.html?m=1 bu konuya bakin duzeltin. Daha sonra tekrar bakin . Keyifli Bloglama lar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      Öncelikle uyarınız ve bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum. Konuyla ilgilenip size döneceğim.

      Sevgi, saygı ve hürmetlerimle

      Sil
  2. The godfather serisi, american gangsteri, city god, kapışma, Donie brasco ve Scarface aklıma gelenler bunlar. Hepsi de birbirinden güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Çıplak Yazar

      Kıymetli yorumunuz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.

      Saygılarımla

      Sil
  3. Bu listede The Godfather gibi efsane bir filmin olmaması çok garip. Filmleri inceleyeceğim, teşekkürler.

    YanıtlaSil