SOSYAL MEDYANIN UCUZ KAHRAMANLARI

Sosyal Medyanın Ucuz Kahramanları


Sosyal Medya


Bırakın Allah aşkına!

Öyle sosyal medya hesaplarından günü birlik ucuz kahramanlıklar yapmayı. Laf olsun torba dolsun diye bir şeyler yayınlamayı. Bırakın artık sosyal medyadan ahkâm kesmeyi, nutuk atmayı… Biraz gerçekçi, biraz dürüst olalım. Yok, Facebook görüntü resmini siyaha boyamak, yok Twitter hesabını karartmak, yok İnstagram hesabından gün boyu siyah resimler paylaşmak…


Eğer bir şeylere ortak olmak, bazı şeyleri daha iyi anlamak, daha iyi idrak etmek istiyorsak eğer biraz yakınımızdan, günlük hayatımızdan başlayalım. Kaçımız kullandığımız toplu taşıma araçlarında rast geldiğimiz veyahut bir akşam mesaisi dönüşü evine ekmek götürmek için araca binen eli yüzü toz, kir, pas, yağ olmuş işçi kardeşimize tiksinç gözlerle bakmayacak? Eminim bir gün öncesi profilinde boy boy kara insan fotoğrafları paylaşan birçok kişi o işçi kardeşimize tiksinç gözlerle bakmaya devam edecek. Onun yanından uzaklaşmaya ona yüz çevirmeye devam edecek.

İş için bindiğimiz toplu taşıma araçlarında, bir ebeveyn ve yanlarında çocuk varsa eğer dikkat edin. Ebeveyn çocuğunu araç içinde bulunan o işçi kardeşimden eminim uzak tutacak. O, işçi kardeşimin hali çocuğun zihninde uzunca bir yıl farklı bir şekilde kalacak. Veyahut kaçımız, arkadaşımız dostumuz olan bir işçi kardeşimizi gittiğimiz o lüks mekânlara götürebilecek? Kaçımız o lüks mekânların içinde iken önünden geçen eli yüzü yağ, toz, kir olmuş işçi kardeşimize tiksinç gözlerle bakacak? Eminim bir gün öncesi esip gürleyen birçok sosyal medyanın ucuz kahramanı ona o tiksinç gözlerle bakmaya devam edecek.

Çok fazla uzağa gitmeyelim. Apartmanımızda veya sitemizde görevli temizlik işçisi kardeşimize kaçımız o tiksinç gözlerle bakıyor? Kaçımız ona bir merhabayı, bir kolay gelsin demeyi, bir hal hatır sormayı aklımıza getiriyoruz? Başka bir örnek daha verelim. Sabah işimize giderken veya öğrenci olan arkadaşlarım okuluna giderken yolda gördüğümüz temizlik işçisi kardeşime bir kolay gelsin diyebiliyor? Yoksa ona da mı o tiksinç gözlerle bakmaya devam edip gideceğiz…

Ey sosyal medyanın ucuz kahramanları!

Şimdi o işler senin bir gün elini yüzünü boyayıp, sosyal medya hesaplarından nutuk atmana benzemez.  Eğer azıcık olsun halden anlıyorsan. Eğer sende o işçi kardeşimin derdine ortak olabileceksen. Her gün karşılaştığın işçi kardeşime bir merhabayı, bir gülümsemeyi eksik etme. Oda senin gibi bir insan evladı…  Ona o tiksinç gözlerle bakmayı bırak.

Bir gün değil her gün hatırlanmak ve bilinmek için…


Doktor Hayat  / Sosyal Medyanın Ucuz Kahramanları
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 yorum :

  1. Sevgili kardeşim Doktor Hayat,Çok hoşuma gitti böyle bir konuyu yoruma açman.Kimse kimsenin halinden anlamaz,tok fakiri ancak bütün varlığını kaybettikten sonra anlar.Bizler bu toplumda yaşarken,önümüze kadar gelen bütün ihtiyaçlarımız için kaç kişi en alt hizmetinde çalışıyor hiç düşünüyor muyuz?İşte o en dip hizmette çalışan kişi en yüksek değeri hak edendir.Onları yaşadıklarına pişman ettirecek kadar aşağılayanlar ve emeklerine saygı duymayanların,insan olduklarından şüphe duymak,hatta onların büyüklendiklerinin küstah seslerine ya senin yaptığın gibi güzel bir cevap,ya da kulakları tıkamak lazım.Kimse kimseye ön yargıyla bakamaz, değerlendiremez. Düşüncene ve ellerine sağlık.Sevgilerimle oğlum.Ece ablan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Hanım kıymetli yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Ne güzel de haykırmışsınız..Bu yazınızın her noktasına imzamı atarım.Sosyal medya sayesinde insanlar istedikleri maskeleri takıyorlar ve ne yazık ki iş gerçeğe geldiğinde bu maskeleri takmamış gibi davranıyorlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Mehmet Ali Yalçınkaya Beyefendi

      Öncelikle kıymetli yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Maalesef toplum olarak bu konuda pek iyi bir yöne gitmiyoruz.

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil
  3. O kadar kötü düşünceli insanlar olduk ki , emekçinin , alın teri ile para kazananın dış görünüşünden tiksinir olduk. Yüreklerimizi zift bağlamış her şeyi kötü görür olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Cafe Tigris

      Ne yazık ki o hale geldik. Gözümüzü bürümüş bir hırs bir telaş görmez olmuşuz. Düşüncelerimiz kirlenir olmuş, düşünemez bir hale gelmişiz. Durumun vahameti orta da...

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil
  4. çok haklısın, sosyal medyada laf sokmaları, koyu bir kominist edasıyla yapılan paylaşımları bende anlayamıyorum. Aslında insan olmayı bir becerebilsek..
    şimdiden mutlu yıllar
    şafak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Şafak Karadeniz Kilimci Göldelioğlu Hanımefendi

      Öncelikle kıymetli yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Mutlu yıllar diliyorum.

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil
  5. Rabbim ol der ve olur. Zengin de olur, fakir de, fakat adam olmak insanın kendi istegindedir. Sen olmak istemiyorsan adam neylesin mevlam. Değerlerimizi çocuklarımıza ve torunlarımıza yani ailemize işlemeliyiz. Yoksa yeni nesillerin vay haline. Paylaşım için TEŞEKKÜRLER.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil