RÜYALAR GERÇEK OLSA

Rüyalar


Rüyalar


Bir insan düşünün yıllardır bir rüya bile görmüyor.  Ve aradan geçen onca yıl sonrasında manidar rüyalar görmeye başlıyor. Birden heyecanlanmaya,  ardından umutlanmaya başlıyor. Sonra içinden bir ses “ Rüyalar Gerçek Olsa” diyor. Sizce de bir gün gördüğünüz güzel rüyaların gerçek olması güzel olmaz mı?


Güzel rüyalar sanırım insanın hayat ile ilgili hayallerinin ve umutlarının bittiği bir köşede yeşermeye başlıyor. Sonra rüyanızda yıllardır aklınızda olan soruların cevaplarını buluyorsunuz. Oda yetmiyormuş gibi umudunuzu kestiğiniz bir konuda bir şimşek parıltısı parlıyor rüyanıza… Sonra rüyanıza giren ikinci bir kişi “ İşte umut ettiğin, hayal ettiğin hayat orada, cevabını almak istediğin birçok sorunun cevabı orada” diyor.

Sonra rüyanızı farklı zaman dilimlerinde ve farklı günlerde yine görmeye devam ediyorsunuz. Sanki bir rüya serisi gibi… İster istemez aklınızın bir köşesinde bir şeyler oluşmaya devam ediyor. Durup düşünmeye başlıyorsunuz. Acabalarınız zihninizi iyiden iyiye meşgul etmeye devam ediyor. Acaba bu rüya gerçek olabilir mi diye.

Olayların bunlarla da sınırlı kalmadığını düşünün. Aylar sonra içinizden bir sesin “Rüyanın arkasından ayrılma git ”  dediğini duyuyorsunuz. Yine oturup düşünmeye başlıyorsunuz. Gördüğüm bu güzel rüyalar bir gün gerçek olsa diye… Bir şimşek parıltısı ile uyanıyorsunuz sabaha…

Ve o şimşek parıltısının verdiği güç ile yola koyuluyorum. Bilemiyorum gördüğüm bu güzel rüya gerçek olur mu?  Ama ben yola çıktım bile… Belki bir gün gördüğüm o rüya ile rastlaşırım diye… Gerçekten de zihnimi kurcalayan o soruların cevabını veren o rüyayı bulurum diye…

Bilmem bir delilik bir divanelik midir o rüyanın peşinden gitmek. Belki de bir delilik bir divanelik değil yollara düşmek. Yıllar sonra aldığın o cevaplara karşılık… Birden radyoda çalmaya başlıyor bir şarkı… Belki de sen bulacaksın beni.

Rüyalar, rüyalar rüyalar… Rüyalar gerçek olsa.


Doktor Hayat / Rüyalar Gerçek Olsa
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

12 yorum :

  1. Rüyalar hayallerin sahnesi olmalı diye düşünürüm bazen.Hayallerin sebepsiz kurulmadığına,bir güzelliğe,bir özleme dair olduğuna inanırım.Farketmenin farklı sevincini bilirim.Rüyaların gerçek olsun dilerim ,yaşıyorsak hala umut vardır her zaman ve imkansızlığı insan kendisi yaratır bazen.Her türlü mutluluğu yaşamaya layık Doktor Hayat kardeşim.Sonsuz sevgi ve saygılarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece evren hanımefendi kıymetli yorumunuz ile değer kattınız. Teşekkür ediyorum.

      Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

      Sil
  2. ÖNCELİLKE YÜREĞİNİZE SAĞLIK DOKTOR HAYAT KARDEŞİM..! HAYALLERİN SÜSLEDİĞİ RÜYALARIN GERÇEKLEŞMESİ ; BAZEN İRADEMİZ ,BAZEN DE TESADÜFLERİN BİR SONUCUDUR..!
    HAYALLER GERÇEKLERDEN DAHA ÖNEMLİDİR..!
    EN BÜYÜK İCAT VE MUTLULUKLAR HAYALLERİN ÜRÜNÜDÜR..!? SİZİN İÇİN HAYIRLI OLAN RÜYALARINIZIN VE HAYALLERİNİZİN GERÇEKLEŞMESİ VE BUNA VESİLE OLACAK KİŞİ VE OLAYLARIN EN KISA SÜREDE KARŞINIZA ÇIKMASI DİLEĞİ İLE SEVGİLER SAYGILAR..!D.U

    YanıtlaSil
  3. Duycan Uzun Beyefendi kıymetli yorumunuz ile değer kattınız. Teşekkür ediyorum.

    Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

    YanıtlaSil
  4. Delilik ; rüyaların peşinden gitmemek olur aslında ...
    Hayallerimizi harcayacak kadar delirmeyelim inş.
    Ve rüyalarımızın gerçekleşmesini istiyorsak , uyanmayı da unutmayalım ...
    Sevgilerimi sunuyorum ...

    YanıtlaSil
  5. Gri Lady Kıymetli yorumunuz ile değer kattınız. Teşekkür ediyorum.

    Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

    YanıtlaSil
  6. Kaleminiz güzel. Emeğinize sağlık. Rüyalar değil de, hayaller gerçek olsa ...

    YanıtlaSil
  7. Bahar Derviş kıymetli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Neden olmasın rüyalar kadar hayallerde gerçek olabilir...

    Sevgi, Saygı ve Hürmetlerimle

    YanıtlaSil
  8. Yüreğine sağlık,kalbe dokunan bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
  9. Genel itibariyle bilinçaltının yansıması olduğu için, rüyaların tabi ki peşinden gitmeli. Zaten istediğimiz şeyler onlar...

    YanıtlaSil